Bangladesh

CORR – THE JUTE WORKS

Perustettu 1973 Caritas Bangladeshin (kristillinen avustusjärjestö) toimesta taloudelliseksi kehityshankkeeksi, jolla haluttiin luoda työtilaisuuksia maaseudun köyhille naisille, jotka maan kulttuuri sitoi kodin piiriin. Jute Works on myös yksi WFTO:n alkuperäisistä perustajajäsenyhteisöistä.
Jute Works tarjoaa työtä yli 7000 naiselle eri puolilla Bangladeshia. Tavoitteena Jute Worksilla on lisätä alistettujen naisten mahdollisuuksia tehdä työtä kotonaan tai omassa kylässään ja rohkaista naisia osallistumaan yhteisönsä asioihin sekä toimia paikallisesti tuotettujen tavaroiden myyntiagenttina vientimarkkinoilla ammatillisen tehokkaasti. Valmistumateriaalina tuotteissa käytetään paikallisia raakamateriaaleja, kuten juuttia, ruokoa, ruohoa, lehtiä, bambua ja savea.

 

Viimeisen 40 vuoden ajan Jute Works on pyrkinyt kohottamaan köyhien, maaseudulla asuvien ja käsitöillä itseään elättävien naisten sosioekonomista asemaa. Organisaatiolla on tarkasti määritelty päämäärä, visio ja toimintafilosofia. Nykyisin organisaatiolla on yhteensä 23 tuotantopaikkaa, joissa valmistettuja käsityötuotteita toimitetaan niin Eurooppaan ja Amerikkaan, kuin myös Australiaan ja Aasian maihin.

Kotisivut

Tuotteet: Juuttikorit, amppelit, saviruukut, juuttikehdot, -riippumatot, -enkelit, -nuket, -oviverhot, -narutikkaat jne.

 

Tutustu tuottajaan videolla: